Verzorgingstips

Voor lekker lang plezier van uw bloemen

Bloemen hebben verzorging nodig, dat is een feit.


Maar je moet maar net weten hoe en wat! Deze pagina geeft je een aantal tips om wat langer te kunnen genieten van uw mooie bloemen.


De vaas

Ten eerste; de vaas. Een schone vaas, met voldoende schoon en helder water is het beste. Dit omdat bloemen niet van bacteriën houden. Ook liever geen te kleine vaas waar de bloemen te strak in staan, wat ruimte is het beste.De voeding

Voeg tevens een zakje met bloemenvoeding toe aan het water. Of u kan kiezen voor een druppel dikke bleek (chloor). Dit werkt namelijk goed tegen bacteriegroei en houdt ook de vaas schoner. Echter, gebruik de bloemenvoeding en de chloor niet tegelijkertijd.


De bloemen

Voordat u uw boeket in het water zet, dient u ze schuin af te snijden. Dit zorgt voor een verse ''wond'', waardoor ze beter kunnen drinken. Een scherp schilmesje uit de keukenla voldoet al. Let op met tangen, als ze bot zijn knijpen ze de steel juist dicht.


Daarnaast mag er geen blad in het water zitten, dit zal namelijk de groei van bacteriën in het water versnellen wat de bloemen aan zal tasten. 


Kijk elke paar dagen of het water ververst moet worden. Vies water is slecht voor bloemen. Dus als het water troebel kijkt, is het beste het even te verversen.


De plek

Zet uw vaas met bloemen liever niet in de tocht, hitte, direct zonlicht of in de buurt van fruit (vanwege de gassen wat door fruit wordt geproduceerd). Deze factoren zorgen ervoor dat uw boeket sneller zal vergaan.Wist u trouwens ook dat...

Narcissen en hyacinten slijm in de steel bevatten waar andere bloemen helemaal niet tegen kunnen? Daarom is het af te raden ze te combineren.

Als je verse rozen ineens slap gaan hangen, u ze het beste opnieuw af kan snijden en in  heet water (uit de kraan) kan zetten? Hierdoor kunnen de rozen weer mooi optrekken.

Tulpen erg snel drinken, en daardoor dus ook erg snel groeien? Bij uitzondering is het beter tulpen juist recht af te snijden en ze elke dag een beetje water te geven.

Vaak gestelde vragen over de verzorging van bloemen.

Moet mijn boeket persé schuin aangesneden worden?

Niks moet natuurlijk, maar we raden het zeker aan voor lang plezier aan uw bloemen. Bloemen drogen namelijk snel in, waardoor ze al gelijk minder goed water kunnen drinken. Daarom is schuin aansnijden vlak voordat ze het water in gezet worden het beste. U hoeft hiervoor geen dure tang voor aan te schaffen, een scherp schilmesje uit de keukenla werkt prima.


Ik moet nog een paar uur rijden, kan ik mijn boeket droog achterin de auto laten liggen?

Dat kan! Bloemen kunnen meer hebben dan je denkt. Leg ze echter niet in direct zonlicht, achterin de kofferbak is beter. Ook dient de ontvanger van het boeket de bloemen goed aan te snijden voordat ze de vaas ingaan. Echter, bij erg heet weer raden we aan een emmertje met water mee te brengen waar ze tijdens de reis even ingezet kunnen worden.


Kunnen mijn huisdieren tegen de bloemen?

We adviseren uw boeket op een plek te zetten waar huisdieren niet bij kunnen. Sommige bloemen zijn namelijk giftig voor ze als ze worden ingenomen. Denk dan bijvoorbeeld aan de lelie, chrysant, hyacint, iris, narcis, amaryllis en tulp.